CCBulls Mia Zapata aka Minta, MH mentaltest

CCBulls Mia Zapata aka Minta

27Club kullet, født: 09. juli 2014, Kinghaven’s Family Guy aka Brian x CCBulls Mentos
Eid av; CCBulls, på for hos Bea Scharin

 

Mentaltest (MH) utført 30. april 2016 (21 måneder gammel)

Minta viste seg i testen som en tilgjengelig og kontaktsøkene hund med manglende mot, godt driv, en del frykt, god selvstendighet og god avreagering. Hun trengte mye bistand på momentet kjeledress over lengere tid, men avreagerer også der godt. Minta viser seg i testen som skuddberørt men ikke redd. Minta fikk løpetid en uke etter testen som kan ha gitt noe feilaktige resultater, hun vil derfor mentaltestes på nytt når løpetiden er overstått.

Sitat fra Manimal.no: Østrogen har det høyeste nivået i proøstrus, med progesteron som øker når tispa kommer i brunst. Samtidig vil nivået av testosteron øke i det hunden kommer i brunst, nivået er omtrent på samme nivå som hos hannhunder (Olsen et al, 1984; sitert i Lindsay, 2001). Østrogen påvirker hunden på mange måter. Det bidrar til å øke det generelle aktivitetsnivået, fører til uøkt urinering og urinmarkering, øker graden av vokalisering, og stimulerer til nervøs arousal hos tispene (Hart, 1985, sitert i Lindsay, 2001) Alle disse effektene er senkningen av terskelverdiene i hjernen som østrogen står for. Sitat slutt.

Valget om å rementalteste Minta, grunnet min mistanke om mulig hormonell påvirkning, er tatt etter dialog med mentaltestleder.

CCbulls Minta 1
CCbulls Minta 2
CCbulls Minta 3